[BBCie-announce] Commissiefotoshootborrel

BBCie bbcie at a-eskwadraat.nl
Wed Nov 26 23:52:35 CET 2014


Geachte Borrelaars,

Morgen een Fotoshootborrel, en aangezien de ViCie op commissie basis werkt
is het dus zeer handing voor de financiën van de vereniging als er zo veel
mogelijk mensen op de borrel zijn!

Maar er is meer. We hebben morgen misschien wel het mooiste voorbeeld van
serendipiteit ooit in de schappen liggen (de allermooiste komt vermoedelijk
over twee weken). Het verhaal is dat er ergens aan de Geuzestraat een
brouwer, tevens een Belg, leefde die had verzonnen om zijn lambiekbier in
voor champagne onbruikbare champagneflessen te doen, lees; niet hermetisch
afgesloten te bewaren. Na verloop van tijd veranderde het bier van kleur en
smaak omdat het bier verder ging gisten met gistcellen uit de open lucht
(spontane gisting). Het resultaat werd Geuze genoemd wat jammer is, want
Straat is natuurlijk een veel mooiere naam voor een bier.

Nu is een traditionele Geuze een knetter zuur bier met een enorme rijkheid
aan verscheidene andere smaaktinten. Het spul is zo zuur, dat er in de
jaren '50  commerciëlere varianten van gemaakt zijn die iets meer zoetheid
in zich dragen. Maar deze bieren noemde zichzelf ook Geuze, waarna de
tradionelere brouwers overgestapt zijn naar de titel Oude Geuze**. Om
jullie nu niet met een intens zure smaak uit jullie schoenen te blazen
(niet eens een grap, je schrikt echt van hoe zuur zo'n ding kan zijn,
tussen die zuurheid in zitten wel andere intens prachtige smaaktonen om te
compenseren, maar toch), een net iets minder zuur biertje dan een
traditionele Geuze wat nog steeds zuur zal zijn: de Mort Subite Geuze.
Omdat we niet weten of het complete borrelpubliek voor zuur bier gemaakt
is, hebben we de Subite in zeer, zeer, zeer beperkte oplage!


*Locatie:* Minnaert Bovenkantine
*Tijd:* 16:30-18:30
*Bonusfeit:* Haal Mort Subite!

Met vriendelijke groet,
Willem
BBCie

** Oude Geuze is nu een door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren
(HORAL) beschermde titel. Er zijn brouwers die Oude Geuze niet bezigen voor
hun traditionele Geuze omdat ze de huidige Geuze niet erkennen als
volwaardige Geuze, most notably Cantillon.


More information about the BBCie-announce mailing list